zaterdag 30 april 2011

Troll gaat biatlon!

Martjan schiet 5-uit-5
Tijdens de algemene ledenvergadering is besloten dat we biatlon gaan ontwikkelen. Een aantal leden heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn om deel te nemen en mee te organiseren. In eerste instantie zetten we biatlon op voor/door bestaande leden. Zodra we het ons eigen gemaakt hebben, kunnen anderen kennismaken me biatlon.Ter voorbereiding op de biatlon ontwikkeling zijn Gerco, Sander, Martjan en Edward op clinic geweest bij RW Rottemeren. Na een inleidende ronde rolski├źn/skiken kregen we van Peter, Cees en Paul een volledige clinic schieten en een stukje biatlon. Er was genoeg tijd voor het stellen van de vele vragen. De mannen van Rottemeren hebben aangeboden ons te helpen bij het ontwikkelen van onze biatlon activiteiten; daar zullen we zeker gebruik van maken.
We hebben tijdens de clinic geschoten met laser en luchtdruk geweren; beiden zowel liggend als staand op een afstand van 10 meter. Liggend schoten we op een 3 cm doel en op een 1,5 cm doel. Relaxed liggen of staand schieten bleek al moeilijk genoeg. Met aanwijzingen van Cees ging het al beter. Schieten na een paar loop-sprints bleek al een stuk moeilijker. Tijdens de clinic bleek dat we een goede schutter in ons midden hebben; Martjan schoot met het luchtdrukgeweer 5 raak van de 5 op een 1,5 cm doel en in zeer korte tijd.

Richard en Edward hebben een biatlon plan opgesteld. Onderdeel hiervan is het aanvragen van sportstimuleringssubsidie bij de Nederlandse Ski Vereniging. Die subsidie hebben we onder andere nodig voor de aanschaf van het benodigde materiaal. We zijn benieuwd of we de gevraagde subsidie krijgen.
Het Troll biatlon team bestaat uit 8 enthousiastelingen. We hopen dat we samen biatlon kunnen ontwikkelen en dat een vaste plaats kunnen geven in de Troll activiteiten.

Zie de foto's van de biatlon-clinic (als de link niet werkt; rechtermuisklik op de link; kies "openen in nieuw tabblad")