zaterdag 9 juni 2012

Biatlon

Vorig jaar zijn we gestart met biatlon. We zijn met 2 groepjes naar RW Rottemeren geweest voor schietinstructie, hebben 2 lasergeweren gekocht. Daarna gingen we op zoek naar goede schietinstructie. Dat ging soepeler dan verwacht ... sinds oktober vorig jaar is Renza onze schietinstructrice. We hebben toen meteen schietinstructie gekregen en een beetje aan biatlon gedaan bij Climax.
Het Open NK zomerbiatlon op 30 juni op Papendal bleek voor een aantal een 'trigger' om er echt voor te gaan; trainen op hardlopen, trainen op schieten ... en later op de combinatie.
Renza vond dat we eerst maar eens echt moesten leren schieten. Een inventarisatie leerde dat er wel erg veel Trollers enthousiast worden van biatlon: we hebben maar liefst 20 ge├»nteresseerden voor schietinstructie. Na een kleine omzwerving kwamen we bij Schietsportvereniging Prins Hendrik. We werden daar warm ontvangen en inmiddels trainen we daar al enige weken met luchtgeweerschieten op 10 meter banen.
7 enthousiast geworden Troller gaan deelnemen aan het Open NK zomerbiatlon op 30 juni op Papendal. De uitnodiging om hen aan te komen moedigen volgt ...
Ter voorbereiding gaan we met 10 'man' deelnemen aan een clinic zomerbiatlon bij de KNSA.

Schietinstructie bij RW RottemerenSchietinstructie in de kantine van Climax ( ... met lasergeweren)

Schietinstructie bij Schietsportvereniging Prins Hendrik; op de 10 meterbaan