zondag 7 oktober 2012

6-uurs van SLT

Machiel en Herman
Jeroen, Mart-Jan en Edward deden mee met de 6-uurs-van SLT. Doel: in 6 uur tijd zoveel mogelijk kilometers te skiken, rolskiĆ«n, of skeeleren. Op de Vlasakkers was een licht heuvelachtig parcours uitgezet van ± 4 km met aan het eind een pittige klim; zoiets als een iets langere Buissteeg.
De ongeveer 60 deelnemers rolden op veel varianten: rolski-skate, rolski-klassiek, skike, skeelers. Ook waren er een paar Nordic Walkers. Er waren deelnemers op snelle klassiek rolski's die alleen maar dubbelstokten. De teams: individueel, teams van 2 of 3, mixed teams m/v, heren teams, dames teams.

Wij gingen dus met z'n 3en ... op rolski-skate. We skiken bijna wekelijks samen, maar  Jeroen en Mart-Jan wilden ook wel eens rolski-skate proberen. Ze hebben 2 keer kunnen oefenen; maar het lijkt gelukkig veel op skiken (maar dan zonder rem).
We rolden telkens 2 rondes. Dan kon je even helemaal los gaan en daarna 3 kwartier rust. De 4e keer voelde het 'los gaan' al minder. Jeroen heeft de eerste 2 series op skikes gedaan omdat de weg vanwege de regen glad was.
Onder een stralend zonnig hemel hebben we gerolskied ... vanaf 12:00. Daarvoor regende het stevig, waardoor alles en iedereen goed nat was. Mijn langlaufschoenen staan nu nog te drogen.
Na 6 uur hadden we 124 km gedaan. Prima prestatie vinden we zelf.
Martin Nochetwas (Duitse topper) deed in z'n eentje 156 km, Herman Hofs 152 en Machiel Ittman 151.
Het is echt de moeite waard om aan de 6-uurs mee te doen. Rustig licht heuvelachtig parcours van brede strakke verkeersvrije asfaltwegen. Over 2 jaar weer ... met meer Troll-teams!

Groet, Edward

Wissel van Mart-Jan en Jeroen


Mart-Jan na de 5e serie ... moe

2e plaats in onze categorie