maandag 8 oktober 2012

Cross Skate Cup

Na de 10 km was het nog rustig op het binnenterrein
De eerste echte Cross Skate Cup werd op zondag 7 oktober georganiseerd bij Bedaf. Daar wilde ik eigenlijk wel naartoe, maar na een 6-uurs-van-SLT op zaterdag zou ik  alleen maar gaan kijken.
De Cross Skate Cup bestaat uit een wedstrijd van 10km en aansluitend biatlon: 4 rondes van 1,5 km met telkens schieten met laser.
Er was nog meer te doen: Nordic Walking, Rolski/Skike/Skeeler tochten over diverse afstanden, clinics, shoppen, ...

Zaterdagavond besloot ik om toch maar te gaan skiken; die 10 km moet toch wel kunnen. Krap op tijd arriveerde ik bij Bedaf. Het was daar een drukte van belang; erg veel vrijwilligers. Een stuk of 15 skikers hing rond een start/finish poort. Daar ben ik maar bij gaan staan. Bij een skeeler-wedstrijd had ik geleerd dat ik beter ingehaald kan worden dan dat ik zelf moet inhalen ... ik stond dus vrij ver vooraan. Starten tussen zwaaiende stokken op een smal weggetje is best pittig, dus ik viel bijna over Jurgen zijn stokken. Na een paar honderd meter lagen we met een groepje van 4 man voorop en hadden we de slag te pakken. Na 3 km ging de kopman eraf, die was te snel van start gegaan. Met zijn drieën verder. 2 Kilometer verderop bleek dat de Limburgse kopman Robert een betere leesbril ophad dan Thomas en ik; hij sneed een bocht af waar Thomas en ik een extra u-bocht moesten maken, Thomas en ik hebben ons best gedaan, maar we hebben Robert niet meer ingehaald. Bijna bij de afslag naar Bedaf  gekomen dachten we een route-pijl gemist te hebben; "we hebben toch nog geen 10 km gedaan" zeiden we tegen elkaar. Toch maar linksaf naar Bedaf gegaan. Thomas finishte net voor me. Robert 1e, Thomas 2e, ik 3e. De 10 km bleek 11,4 km; die hebben we geskiked in 35 minuten. Robert had er klink de pas in; hij finishte 2 minuten voor ons. Biatlon heb ik niet meer gedaan; mijn elleboog protesteerde te erg.
Limburger Robert was hier op Powerslides. Hij maakte deel uit van het skeelerteam dat meegedaan had aan de 6-uurs-van-SLT. Ben ik toch niet de enige die zo gek is om 2 dagen achter elkaar mee te doen :-|
Het was erg leuk om mee te doen. Leuke sfeer. Veel bekenden. Mooie omgeving. Veel  zachte g's. Lekker krentenbrood.

Groet, Edward