zondag 7 oktober 2012

Prachtig parcours voor rolskiërs/skaters/skikers.

Dit jaar waren we voor het eerst ook zomers naar onze favourite winter langlaufbestemming.
Het Leutasch dal in Tirol, Oostenrijk op ongeveer 1150 m hoogte.We zaten in het gehucht Kirchplatzl, en het is ons zeer goed bevallen.
Een perfecte omgeving voor een actieve vakantie met oa mountainbiken, wandelen, skiken, maar we hebben ook geschoten met boog en luchtbuks.
De hele dag lijk je je in een kalenderplaat te bevinden.Het skiken bleek om veiligheidsredenen niet op de doorgaande wegen te mogen, waardoor het soms nodig was om over hobbelige voetpaden te gaan om toch ergens te komen.
Gelukkig kreeg ik bij onze vertrouwde langlaufwinkel in Weidach (Sporthütte Wedl) de tip dat er een speciaal parcours is onder de skischans van Seefeld (zo'n 15 minuten met de auto van Kirchplatzl).
Het is nog nergens te vinden op internet, maar bij Seefeld ligt een perfect parcours voor rolskiën en skiken.
Het is een parcours van 3.3 km prachtig asfalt, naar keuze inclusief steile hellingen of meer glooiend, in prachtige natuur. Als je op de steilste helling niet remt kun je een snelheid van 45.5 km/uur halen (is wel een beetje eng......).


De Oostenrijkse 'manschaften' trainen daar 's zomers. Er is ook een speciaal stuk voor het oefenen van het schieten voor de biatlon. Zelfs Edward en Jeroen zullen er daar een harde dobber aan hebben om de snelle jongens en meiden bij te houden..... Overigens was het helemaal niet erg druk.

Grappig: een Duitser vroeg mij of skiken erg populair was in Nederland, aangezien alle skikers die hij zag uit Nederland bleken te komen. Oostenrijkers en Duitsers (het is niet ver van Mittenwals en Garmisch- Partenkirchen) van alle leeftijden rolskiën allemaal (klassieke of skating techniek). Ook waren er skaters met of zonder stokken. Voor wandelaars en fietsers is het parcours verboden terrein.

Groet, Tinka
Grotere kaart weergeven