zaterdag 24 november 2012

Heuvelrugloppet deel 2Op zaterdag 24 november werd de Heuvelrugloppet deel 2 gerold. SLT organiseert deze tocht ieder jaar in 2 delen. Het eerste deel heb ik gemist. Het 2e deel wilde ik zeker meedoen. De 50 km lange route wordt op klassieke rolski's afgelegd en  loopt van Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg naar Tante Loes in Rhenen. Klassieke rolski's zijn nodig omdat de route deels over smalle paden loopt; te smal om te skaten.
Zaterdagochtend om 7:00 uit bed, want om 8:00 moest ik vertrekken om om 9:00 bij de start te zijn. Even naar buiten gekeken; mist. De buienradar gecheckt; het blijft tot ± 13:00 droog; mooi, maar net iets te weinig tijd! We starten met 15 'man'. Iedereen die wilde kreeg de route op kaart mee. Cor, Rob en Herma begeleiden de tocht en staan af en toe op een post. Na de start moesten we de heuvel van de 'Bergzicht klassiek' op; dit keer konden we gewoon rustig omhoog. Na de start ontstaan er groepjes; ik rolskiede achter 2 'man' aan ... en na 5 minuten hoorde ik al hééé hééé hier links ...
toen al verkeerd. Hmmmm, dan maar aansluiten bij degenen blijven die wèl de weg weten. Al snelde vormde zich een groepje met Hetty, Anne, Phil en ik. Er zat nog een groep voor en achter ons. Hetty heeft al heel vaak meegedaan, kent de route goed en kent het gebied goed; da's een goeie gids. Onderweg hoorde ik van Hetty dat ze 68 is ... en ze rolskiet lekker door; tof wijf! SLT-ers dubbelstokken en dubbelstokken-met-tussenpas veel. Anne doet nooit de diagonaalpas. Ik ben meer een diagonaal/klassiek type, maar doe mijn best om vaker de dubbelstok te gebruiken ... en dat voel ik aan m'n armen en rug.

na 15 minuten
bijna in Rhenen
     

Door de mist zagen de bossen er prachtig uit. Het was behoorlijk licht omdat bijna alle bladeren van de bomen af waren. De route gaat over harde zandpaden, asfalt en het leem van het Let de Stigterpad. Prachtige route. Sommige paden gingen zwaar omdat de bovenlaag nat was. Het leempad was soms zo glad dat je zijwaarts van het pad afgleed als je gewoon rechtuit ging. In het Let de Stigterpad zitten 2 grote drempels op een pad dat aardig daalt. Omdat ik niet kon/durfde te remmen, leken het wel springplanken. Hetty vloog net na de springheuvels de bocht uit. Onderweg zagen we een meer  sporen waar iemand onderuit gegaan was; zonder gewonden :-)

Het is droog gebleven. Na een dikke 5:15 uur waren we op het eindpunt.
Het was mooi geweest en toen was het ook wel mooi geweest.
Volgens mijn Garmin verbruikte ik 3200 kcal. Tja, hoe geloofwaardig is dat? Voor de zekerheid heb ik de kcal maar aangevuld bij Pannenkoekenhuis Bergzicht :-]

Meer foto's op dropbox.

 Groet, Edward


klik linksboven op de kaart voor een grote weergave