zondag 4 november 2012

Kromme Rijn Loppet 2012

drukte bij de start
Er zijn een paar klassiekers waar je eigenlijk bij moet zijn als nordic sporter en de Kromme Rijn Loppet staat hoog op die lijst. Ieder jaar zijn er weer veel deelnemers aan deze herfst-tocht. Ook dit jaar weer. Dit jaar veel mensen op skikes; wellicht vanwege de voorspelde regen of vanwege de ervaringen van vorige jaren van modderige wegen. Dit jaar waren alle ingrediënten van een herfst-tocht aanwezig: regen: wind, bladeren en modderige wegen.
Fred, Mart-Jan, Enno en Edward deden mee. Fred 26 km op rolski-klassiek;  Enno 10 km. Mart-Jan en Edward de 26 km op skikes. Bert (V) kwam nog langs om te shoppen. Opvallend was dat er dit jaar veel jongeren meededen; leuk om te zien.
2 blije rolskiërs (Fred en Enno)

Voor de start was de prijsuitreiking van de marathon-cup en presenteerde VasaSport het Marathon Magazine; een heuse glossy over langlaufen en nordic sports! Donderdag na de training ligt ie op tafel.
Bij de start was het nog droog, maar kort na de start ging het regenen; niet heel hard, maar een lekkere herfstregen. Het  polderlandschap waar we doorheen skiketen is erg mooi; soms leuke smalle weggetjes met brugetjes, soms bredere doorgaande wegen. Soms hadden we wind in de rug; meestal stond de wind recht op kop :-|
marathon magazine
Na een paar km skiken kreeg ik last van mijn maag; in de ochtend smaakte 2 keer de koffie niet, dus ik had kunnen weten dat er iets niet lekker zat. Na een km of 8 voelde het alsof ik 20 km op slappe banden tegen de wind in gedaan had. Na even wachten zaten er een paar andere nordicers vlak achter me, dus ging ik maar weer verder. Op een stuk door de bossen werd ik eerst ingehaald door een snelle skiker en een rolski-skater. Rond de 10 km sloot Mart-Jan aan die me vertelde dat ik wel erg snel van start gegaan was. Het voelde  inmiddels aan alsof ik  bergop ging. Gelukkig bleef Mart-Jan in de buurt. Zoals Mart-Jan het omschreef: "er kan weinig lach vanaf vandaag hè". Samen hebben we 2 lange stukken tegen de wind in over een saaie weg gedaan. Later sloot er ook nog een klassiek rolskiër aan. Gedrieën hebben we de laatste kilometers gedaan. MJ bedankt voor het sleuren!

Bij VasaSport was het een drukte van belang. Om de paar minuten kwam er weer iemand binnen die zojuist de tocht had afgerond. Meer foto's op de site van VasaSport.

Op naar de volgende: de Bergzicht klassiek (dus op klassieke rolski's met rubber wielen) op 18 november.

Groet, Edward