zaterdag 1 juni 2013

Zomerbiatlon bij RW Rottemeren

Mart-Jan's staande schietbeurt
Mart-Jan en Edward hebben meegedaan aan de wedstrijd Zomerbiatlon bij RW Rottemeren. Een leuke, goed georganiseerde wedstrijd met een behoorlijk aantal deelnemers (59), waaronder veel jeugd en veel Duitsers. Bij Rottemeren hebben ze een prachtig sportterrein in een verkeersluwe omgeving.
Tot zover gaat het goed :-] De voorbereiding van ons was iets minder. Inschieten kon van 11:00 tot 12:00. Mart-Jan's wedstrijd startte pas om 13:30, die van Edward nog later en we hadden het natuurlijk weer druk druk en zo, dus wij waren pas rond 13:00 aanwezig. Inschrijven en warmlopen en Mart-Jan moest al aan de start verschijnen ... oohhh *piep* magazijnen laden ... uuhhh snel kogeltjes halen ... stress. Ging allemaal net goed, maar Mart-Jan's eerste schietbeurt ging dus met een geweer dat hij niet kende. Dat kostte erg veel tijd. Gelukkig is Mart-Jan een goede schieterd, dus dat compenseerde hij deels.
Edward kreeg halverwege de eerste ronde al last van verzuurde benen door een hartritmestoornis (bekend euvel) die bleef duren tot de laatste ronde; een wedstrijd om te vergeten dus. Het inschieten van het geweer had Edward thuis gedaan, maar alleen voor staand schieten. Dat schieten ging dus niet echt lekker.
We hebben onze lesjes weer geleerd :-|

Na afloop deed Mart-Jan nog mee aan een ploegen wedstrijd. Een ploeg van 3 loopt dan samen 3 * 1 km; om beurten schieten, samen binnenkomen. Erg leuk om te doen!Moet je kijken waar die man op schiet. 
Die konijnen bleven gewoon zitten, hopende dat we in 
ieder geval het bord rond het doel zouden raken.
 
Analyse van Mart-Jan's lopen en schieten (vonb).

Edward kreeg nog 2 minuten straf wegens te weinig strafrondes lopen.
Volgens Edward heeft ie wel alles gelopen ...