dinsdag 2 september 2014

Na cross skaten nu ook cross triatlon

Biatlon bleek voor een aantal Trollers niet genoeg; er moest een triatlon gedaan worden.
Kees had in het Renkum's nieuwsblad gelezen dat er een leuke crosstriatlon georganiseerd zou worden en daagde Edward uit. Sjaak was ook snel te porren en Mart-Jan meldde zich daarna ook aan. Met zijn vieren naar de triatlon.
Die triatlon; welke Troll-achtige sporten zouden daar dan beoefend worden ... nou .... uuuhhh zwemmen (1 km in de Rijn), atb-en (25 km door het bos) en hardlopen (10 km door de uiterwaarden). Met zwemmen hadden we geen van vieren ervaring; Kees en Edward hadden geen atb en Mart-Jan en Sjaak liepen nooit hard. Kortom een mooie uitdaging.

Kees en Edward gingen op zwemles en ontdekten dat borst crawl best lastig is; Sjaak zwom 10 meter in een heel koud bergmeer; Mart-Jan ging oefenen tijdens de zwemles van de kids; Kees ging na het werk een paar keer zwemmen in een meertje bij Vleuten en Mart-Jan en Edward gingen 2 keer de halve uitdaging oefenen bij Slijk-Ewijk. ATB-en en hardlopen deden we tussendoor nog een paar keer. Tussendoor hadden we zomervakantie.
Zaterdag 30 augustus kwam sneller naderbij dan gewenst. 18 graden buiten; 19,5 graad watertemperatuur; westenwind en regen. Mooie ingrediënten voor een crosstriatlon. We waren best zenuwachtig; vooral voor het zwem-onderdeel.
We werden met een schip 1 km stroomopwaarts de Rijn opgebracht. We moesten met 100 'man' van het schip afspringen en voor de blauwe boei wachten op het startschot. Het water was niet koud, maar stroomde flink. Wachten voor de boei werd best lastig met 100 man en een flinke stroming. Gelukkig ging de start-toeter snel en konden we gáán; een aantal crawlers spoot ervandoor, gevolgd door langzamere crawlers en schoolslag zwemmers (waaronder wij). Een aantal minder koersvaste crawlers zigzagde door het water. We waren relatief snel binnen; met dank aan de stroming. Sjaak had het zwaar, want die moest ook nog de rode lantaarn dragen. Het had niet veel langer moeten duren, want het werd toch wel fris in het water. De meeste triatleten hadden een neopreen 2e huid, wij alleen een zwembroek. Het regende inmiddels al flink. Snel de fietskleding aan en fietsen richting Oranje Nassau Oord, waar we 3 rondes moesten atb-en. Het parcours had mooie heuvels, mooie bochten, was enorm modderig en het bleef maar regenen ... en met die wetenschap moesten we nog 2 rondes. De brildragenden onder ons hadden slecht zicht. De ervaren atb-ers zoefden voorbij terwijl de minder ervaren atb-ers bleven steken of gestrekt gingen in de modder.
Van voor-naar-achter onder de modder dropen we naar het wisselpunt voor een stukje hardlopen. Het parcours ging over 2 rondes door de uiterwaarden en de Noordberg bij Renkum. Er liepen ook paarden en koeien; zoals bekend kijken die beesten niet zo nauw waar ze hun uitwerpselen laten vallen; guess where! Het pad was al snel een glibberige klei-bende met af en toe een strookje gras. Kees' kuit overleefde die modder-bende helaas niet; helaas kon Kees de 2e ronde niet meer lopen.
Het was zeer pittig om te doen, maar zeker voor herhaling vatbaar en het Rijnwater is prima te drinken.
RZC Renkum had een strakke organisatie; volgend jaar op de laatste zaterdag van augustus wordt de Crosstriatlon weer gehouden.

80 starters, waarvan 6 teams, 63 man en 11 vrouw.
76 gefinished
Edward 53e in 2:30
Mart-Jan 61e in 2:37:10
Sjaak 62e in 2:37:42
Kees moest stoppen na 2:28 vanwege een kuitblessure
Alle resultaten vind je onder deze link

Voor de start konden we wel lachen :-)

Onze biatlon shirts vielen (weer) op!

Met de boot naar de start

Stukje zwemmen. Toen wij hier passeerden was 
het een stuk rustiger in het water.

Edward 'relaxed' een rondje aan 't fietsen (zo ziet het eruit op de foto)

Sjaak knarsetandend ... hij moest wel; het was vrij modderig


Hopelijk heeft Mart-Jan een goed wasmiddel ...

Hé, ze lachen nog steeds :-)