zaterdag 16 januari 2016

Wintertriatlon in Gouda

Het was geloof ik Maruschka die de eerste hint gaf om mee te doen aan de Wintertriatlon in Gouda. Helaas kon ze zelf niet meedoen vanwege een blessure, Na wat heen-en-weer ge-mail en ge-app gingen we met 5 'man' naar Gouda; Marlies, Hans, Mart-Jan, Sjaak en Edward. In Wageningen sneeuwde het licht, maar richting Utrecht veranderde dat al in regen, 's Middags in Gouda was het droog, fris en zonnig.Bij aankomst werden we er door Sjaak meteen al op gewezen dat een plaats bij de eerste 25 mogelijk zou zijn :-] Met de 5 Trollers vormden we een kwart van het aantal deelnemers.
Van de deelnemende Trollers had alleen Edward een paar jaar geleden eens op een borstelbaan gelanglauft, maar gelukkig is de Goudse erg gastvrij en mochten we onder aanvoering van Martien ruim de tijd nemen om de baan te verkennen en te oefenen.
Na een MTB-parcours verkenning en het intro praatje konden we van start.
6 rondes van 600 meter hardlopen over onverhard door het nabij liggende park. Aan het eind van ronde 3 werden Sjaak en ik al ingehaald door Niek Heldoorn :-| (zeer jonge en snelle triatleet).
Het MTB parcours had een paar stevige korte hellingen, waarvan een aantal gemeen schuin. Dat zorgde - in combinatie met de modder - voor een paar leuke glibberpartijen.
Het langlaufen was erg pittig. Het parcours van 1 km bevat veel korte stukjes, een paar heuvels en heel veel scherpe bochten. Onze bochtentechniek werd flink getest ... en dat voor de 1e keer dit seizoen op de latten. Maaaaaar, het was lekker langlaufen op de baan,  mooi weer, gezellig druk. Na 2u25 kwam ik over de finish en had het helemaal gehad.
Voor degenen die hun langlauf skills willen oefenen is een cursus op de baan een aanrader.
Dank aan Langlaufvereniging Gouda voor deze leuke wedstrijd!

Meer foto's op de website van Gouda:


Groet, Edward


Mart-Jan bezig aan zijn laatste ronde en laatste helling.
Toen kon hij wel weer lachen.

Marlies 2e

Hans 2e
Edward 2e