zaterdag 24 september 2016

Molentocht bij RW

Maurice en Edward deden voor het eerst mee aan de Molentocht bij RW Rottemeren. De tocht gaat
volledig over asfalt door het groene hart in het westen van het land. De start is bij het Nationaal Noords Centrum (het clubhuis van RW) in Bergschenhoek.

Verslag van Edward.
De 70 km, waaraan ik meedeed, vertrok om 8:00. Da's best vroeg en het was nog best fris. Met 10 'man' stonden we aan de start samen met een paar vrijwilligers van RW en een cameraploeg van RTV Rijnmond. Na een paar km splitste de groep zich in 2; later in 3, soms 3+. In groep op de snelle skate rolski's waarin ik meerolde, rolde ook Herman mee; dubbelstokkend op klassieke rolski's (Marwe met 0-wielen). Hij wilde graag omvang trainen; nou da's gelukt. Al rollende werd het warmer, de jasjes gingen uit en het was heerlijk weer. De eerste 25 km vlogen om.
Peter de Wit stond klaar met versnaperingen en we gingen door voor de volgende 25, al rollende lang watertjes, molens, kassen en weilanden met koeien, Rond 11:00 begon het wat te waaien en de wind hadden we tegen. Op de Rotte waren veel zeilers te zien die lekker vaart maakten. De laatste 25 km werden wel wat zwaarder. De laatste 10 zakte de snelheid behoorlijk; we hadden het wel zo'n beetje gehad. De voeten gingen pijn doen; het was te lang geleden dat ik 4 uur in mijn skateschoenen gestaan had. Terug op het honk van RW stond de lunch klaar, was de pijn snel vergeten en konden we lekker in de zon lunchen en napraten. Een prachtige en gezellige tocht waaraan ik zeker volgend jaar weer meedoe!

Het filmpje van RTV Rijnmond (natuurlijk hebben ze Tosca en Nicole gevolgd en niet die kudde oudere mannen).


Verslag van Maurice.
Op een zonnige zaterdagochtend vertrok ik naar Bergschenhoek. Met de zon in de rug zat ik al vroeg in de auto, gelukkig niet zo vroeg als Edward, want ik hoefde pas om 10 uur te starten.
Het was de eerste keer dat ik met de Molentocht van RW Rottemeren mee zou doen en ik was erg benieuwd.
Het thuishonk van RW Rottemeren ziet eruit als een alpen-chalet en dat bracht de stemming er al gelijk in. De ontvangst was zeer hartelijk en ze waren vooral blij dat er ook mensen van andere verenigingen aanwezig waren. Naast Edward en ik van Troll waren er mensen van Bedaf en SLT naar Bergschenhoek afgezakt. Hoewel de groep niet heel groot was, waren er toch een aantal bekende gezichten. In de niche-sport die wij beoefenen is het toch leuk dat er een harde kern is die vaak met dit soort activiteiten meedoet.
Even over 10 uur luidde het startschot en vertrokken de ong. 25 deelnemers aan de tocht. Het weer was nog steeds prachtig; strakblauwe lucht, een lekker windje en een aangename temperatuur.
Al snel had ik aansluiting bij een paar mensen die ook de 25km ronde gingen doen. Mensen van RW zelf. Dat leek me handig, want dan hoefde ik niet zo op de routepijlen te letten.
De route ging voor een groot deel langs de rivier de Rotte en daarnaast langs de watertjes die daar omheen liggen. Een ontzettend mooie omgeving. Ook rolden we over prachtig glad asfalt, soms met de wind in de rug en soms met de wind in het gezicht.
Op een gegeven moment rolde ik wat alleen, met om me heen water en in de verte de skyline van Rotterdam met de ‘wolkenkrabbers’ en erg mooie ervaring.
Bij terugkomst bij het clubhuis bleek ik maar 22,5km hebben gerold. De roller van RW had een pijltje gemist en ik was daar blind achteraan gerold. Volgende keer wat beter opletten dan maar.
We werden in het clubhuis ontvangen met warme soep, wraps en lekkere broodjes. Ook weer erg hartelijk en gezellig.

Al met al een supermooie dag daar in het Westen van het land. Voor volgend jaar zeker een aanrader. Het is maar een uurtje in de auto vanaf Ede, maar dat had ik er zeker voor over.